HipHaar Voor Jou

Vandaag is het dan zo ver. Eindelijk even een gaatje in mijn agenda gevonden om mijn eerste blog te schrijven.
Laat ik bij het begin beginnen. Ik krijg namelijk vaak de vraag wat voor opleiding ik heb gedaan en hoe ik het heb geleerd om ‘te toveren’ met haar;).

Op mijn vijftiende heb ik mij ingeschreven bij het ROC in Tilburg, om de kappersopleiding te gaan volgen. Tijdens de opleiding had ik het erg naar mijn zin, ik had dan ook een hele leuke stage plek. Hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met haarverlengingen. Ik mocht mee met cursussen op mijn stage plek en had het snel onder de knie om extensions te zetten. Toen ik de kappersopleiding aan het afronden was, en het dus bijna zo ver was om in een salon te gaan werken, was voor mij alle uitdaging weg. Ik vond er gewoon weg geen reet aan om heel de dag puntjes te knippen en ‘uitgoeitjes’ te verven.

Ook was dit de periode dat ik mijn (inmiddels) man, Jasper leerde kennen.  En ik heel graag naar Zeeland wilde verhuizen om dicht bij hem te kunnen zijn. Een mooi moment om in Brabant mijn spullen te pakken, naar mijn grote liefde te verhuizen én een andere opleiding te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Terwijl ik met veel plezier een opleiding in de dieren branche volgde, bleef ik altijd bij vriendinnen hun haren verlengen en bleef het ook altijd mijn grote hobby: HAAR. Na ook deze opleiding afgerond te hebben, bleek er helaas geen werk te zijn in de dierenbranche.
Ondertussen wilde wij graag gaan samenwonen en moest er natuurlijk wel brood op de plank komen.

Daarom ben ik toen de opleiding Verzorgende-IG gaan volgen. Dit was ‘werken – leren’, dus konden we toch gaan samenwonen.  Toen wij ons eigen huisje hadden was dat gelijk het officiële startschot van HipHaar Voor Jou. Ik heb mij ingeschreven bij de Kamer van koophandel, ben heel wat opfris cursussen gaan volgen en stopte elk vrij uurtje in mijn grote hobby. Ik begon aan de keukentafel, met goedkoop haar, en was nog erg traag. Maar dit was al gauw geen doen meer. HipHaar  Voor Jou groeide snel, en mijn ontwikkeling ook. We hebben toen boven een kamer omgetoverd tot kapsalon, en ik was apetrots! Gelukkig werd ik steeds sneller, beter, en bleef mijn kennis groeien. HipHaar Voor Jou werd zo’n succes dat het eigenlijk amper meer te combineren was met mijn onregelmatige baan in de zorg. Desalniettemin wilde ik hoe dan ook ook dat papiertje op zak hebben, dus ik heb gezwoegd. Oja, tussendoor heb ik natuurlijk ook nog mijn prachtige dochter Sarah gekregen. Klein detail;).

Inmiddels ben ik getrouwd en zijn we bijna 12 jaar samen, is Sarah bijna anderhalf, heb ik mijn diploma voor Verzorgende- IG op zak, ben ik gestopt met mijn vaste baan, heb ik mijn eigen haar-lijn en gaat de salon verhuizen naar de tuin. De officiële opening van de ontzettend gave salon is op 7 juli, kom jij ook?