Oke. Nooit meer je haren wassen. Of bijna nooit meer.. Zou dat je lukken denk je? Of is dat heel goor? Jammer dan, ik ben SUPER goor, want ik was lekker nooit mijn haren. En dat van mijn kinderen ook niet. Dus ik ben ook nooit bang voor luizen. Want die gaan lekker op de ultra schone hoofdjes van jouw kindje(s) zitten en slaan de smerige bolletjes van mijn jong over. Na-na-nanana! Nee grapje. Of zo iets. Maar even serieus. Ik krijg met regelmaat berichten in mijn inbox met vragen over haren wassen, en hoe je vet haar kunt voorkomen? Dus ik dacht, laat ik eens een blog wijden aan dit onderwerp. Let’s go!

 

Zoals jullie weten heb ik een onwijs grote hekel aan water. En dus ook aan douchen. En dus nog meer aan haren wassen. Nou douche ik wel netjes elke dag hoor, maak je geen zorgen. Maar mijn haar was ik dus zelden. Ik denk 6x per jaar. Met frisse tegenzin. En dat is dan inclusief de verf-beurtjes. Hierdoor hoef ik maar heel weinig tijd aan mijn haar te besteden want als ik het krul, blijft dit dagenlang zitten. Ook heb ik bijna geen vet haar meer omdat mijn hoofdhuid gewoon gewend is om niet verpest te worden met shampoo. De haren van de kindjes was ik dus ook nooit met shampoo, het wordt alleen gespoeld met water onder de douche. En ook hun hebben nooit vet haar. Saar heeft een ponny, en de ponny dragers onder ons weten dat dit een hel is omdat deze na 1 dag al niet meer mooi valt, en je het weer moet wassen en föhnen. Maar die van Saar is gewoon altijd stunning. Om jaloers op te zijn.

 

Maar hoe doe je dat nou? Want ik krijg altijd heel veel paniekblikken van dames als ik vertel dat ze maximaal 1x per week hun haren mogen wassen (hoe minder, hoe beter, maar ik ben loyaal naar jullie toe). Ik adviseer dit namelijk omdat, elke keer als je het wast, het een aanslag op je weave is. Elke keer weer afdrogen met de handdoek, fohnen, borstelen.. Je kunt er zo veel haar mee verliezen. Dus je mag het van mij elke dag wassen, alleen zul je dan sneller aan een nieuwe weave toe zijn. Je moet jezelf hier in trainen, je moet er ‘van af kicken’. Als je het normaal elke dag wast, ga je het eerst om de dag doen, en zo steeds een dagje extra ertussen. Daarna draag je het een dagje vast, een dagje een haarband, een dagje droogshampoo, een dagje touperen en dan ben je al weer bijna rond. De overige dagen kun jejezelf dan gewoon opsluiten in huis, hoeft niemand je vette harses te zien. Grapje. Als je het écht niet red, kun je ook in het midden van de week alleen de bovenkant van je haar wassen. Dit doe je door met je vingers over de rand van je bovenste weave te gaan. Dan doe je je weave in een staart in je nek, en je eigen haar kun je dan even snel onder de kraan in de keuken wassen. Zo is je aanzicht toch weer helemaal fris, en heb je niet super veel werk.

 

En wanneer je het dan gaat wassen doe je dat als volgt:
Om te beginnen zorg je natuurlijk voor goede producten, deze zijn uiteraard verkrijgbaar in de salon.
En dan: Kam je (droge) haren helemaal goed door, voor dat je in de douche stapt. Dus echt mat voor mat. Dan maak je je haren nat onder de douche en pak je de shampoo om even de bovenkant van je eigen haar alvast lekker in te soppen. Dit spoel je rustig uit, zonder je haren door de war te wrijven. Dan pak je weer een keer shampoo en masseer je heel je haar in. Rustig van boven naar beneden, en dus niet wrijvend! Dit spoel je dan weer uit, en dan ga je met de conditioner of masker aan de slag. beide gebruik je op dezelfde manier: aanbrengen over de gehele lente en met een grove kam, kam je je haren door zodat het overal zit. Dit laat je inwerken en spoel je weer rustig uit. Indien je een masker hebt gebruikt, gebruik je daarna ALTIJD nog conditioner. Dus je sluit altijd af met conditioner. Het is belangrijk dat alles goed wordt uitgespoeld, anders krijg je alsnog vet haar. Wanneer je klaar bent, droog je met beleid je haar af. Dit doe je door je handdoek knijpend door je haar te halen. Dan doe je heatprotector door je handdoek droge haar en ga je föhnen. Nog niet kammen dus! Kammen den we pas als het haar weer helemaal droog is. En dan ga je lekker je bos haar krullen, en kun je weer een week vooruit! Ideaal he? Ga jij het proberen?